Olomoučtí atleti na Czech Open 2021

V pátek a sobotu 9. a 10. července proběhl v Olomouci již tradiční 15. ročník Mezinárodního Mistrovství  České republiky v atletice tělesně postižených Czech Open 2021. Olomoučtí atleti vybojovali na domácí půdě celkem 15 cenných kovů a 1 titul Mistra ČR.

Letošní ročník Czech Openu byl pro domácí atlety výzvou, zúčastnilo se ho po dlouhé době mnoho sportovců z ciziny. Přibyla konkurence a naši svěřenci se v ní rozhodně neztratili.

Na dráze se blýsknul Honza Moštěk hned ve třech disciplínách v jednom dni. Byly to závody na 100, 200 a 400m bral stříbro, zlato a čtvrtou místo, společně s novým osobním rekordem na 200m.
Ve třech disciplínách závodili také Dušan Ščambura a Michal Rotter. Dušan bral dvě druhá místa v oštěpu i disku, ve vrhu koulí získal bronz. Michal vyházel dvě bronzové medaile v oštěpu a disku, ve vrhu koulí obsadil páté místo. Lukáš Kunc v hodu diskem vyházel čtvrté místo, ve vrhu koulí pak šestou pozici.
Martin Kukla, olomoucký atlet, rodák z Českých Budějovic obsadil v hodu oštěpem stříbro a ve vrhu koulí čtvrtou pozici. Bojovník Filip Vartoň v hodu diskem získal bronzovou medaili.

Dušan Ščambura, Josef Štiak, Michal Rotter

Eva Kacanu prověřila soupeřky ve vrhu koulí a hodu diskem. Za své výkony získala bronzovou a stříbrnou medaili. Ivana Drapová ve vrhu koulí obsadila páté místo. Adéla Sekyrová a Eva Kvapilová bojovaly v hodu kuželkou, Adéla vyházela druhé místo, Eva místo třetí. Adéla ještě přidala pátou příčku v hodu diskem.
Lenka Hornová přidala do sbírky domácích medailí ještě dvě druhá místa za hod diskem a oštěpem, ve vrhu koulí brala bronz.

Výsledky pátek.
Výsledky sobota.