Český pohár Olomouc 8.10.2022

 
Závěrečné kolo ČP Atletiky ČATHS 2022

V sobotu 8.10. proběhlo závěrečné kolo Českého poháru atletiky ČATHS 2022. V hojném počtu přijeli do Olomouce bojovat atletky a atleti o co nejlepší umístění v celkovém pořadí. Váženým hostem byl pan magistr Ivo Slavotínek 1. náměstek hejtmana olomouckého kraje, který sportovkyním a sportovcům rozdával medaile.
 
Domácí atleti vybojovali následující medaile:
Ženy sedící
Eva Kacanu dvakrát zlato v hodu oštěpem a ve vrhu koulí
Adéla Sekyrová stříbro v hodu kuželkou
Jana Hycová bronz v hodu kuželkou

Muži sedící
Dušan Ščambura zlato v hodu oštěpem a stříbro v osobním rekordu v hodu diskem
Michal Rotter stříbro v hodu oštěpem a bronz v hodu diskem

Muži stojící
Jaroslav Stránský 2x zlato ve vrhu koulí a hodu diskem. 

V celkovém pořadí celoroční soutěže  si mezi ženami nejlépe vedla Eva Kacanu, která  vybojovala první místo a putovní pohár.
Ostatní atletky se umístili následovně: Adélka Sekyrová šesté místo, Eva Kvapilová deváté místo a Jana Hycová šestnácté místo.
Mezi muži druhé místo vybojoval Dušan Ščambura, ostatní atleti se umístili následovně: Michal Rotter osmé místo, Lukáš Studený patnácté místo, Filip Vartoň sedmnácté místo.

Tradičně proběh také Juniorský pohárek, kde v kategorii dívek stojících třetí místo získala Adriana Skalická AK Olomouc, druhé místo vybojovala Karolína Stratilová AK Olomouc a zvítězila Natálie Hlavinková SSK Vítkovice. Mezi sedícími dívkami na druhém místě skončila Nikola Sikorová AK Olomouc a zvítězila Adéla Durčáková AK Olomouc.
Mezi stojícími chlapci třetí místo obsadil Jáchym Rücker AK Olomouc, druhé místo obsadil Filip Horvath SK Kociánka Brno a vítězem se stal Martin Přichystal Ak Olomouc. V kategorii sedících na druhém místě skončil nejmladší atlet Mikuláš Rak AK Olomouc a vítězem se stal Štěpán Kaloč SSK Vítkovice.

Výsledky kola zde.
Výsledky pohárku zde.
Celkové výsledky Českého poháru 2022 zde.
 
Všem malým i velkým atletům posíláme gratulace a mnoho sportovních úspěchů.