Lucie Mičunková semifinalistkou Mistrovství světa

Úspěšné vystoupení na další letošní vrcholné akci má za sebou olomoucká sprinterka Lucie Mičunková. Na Mistrovství světa juniorek, které se koná 18. – 22. 8. 2021 v keňském Nairobi se dokázala probojovat do semifinále v běhu na 100 metrů.

Úřadující mistryně ČR v běhu na 100 metrů juniorek zažívá letos opravdu vydařenou sezónu na dráze. Po nepříjemném a vážném zranění zadního stehenního svalu na začátku halové sezóny 2021 se poctivou rehabilitací dokázala vrátit do skvělé formy jako před zraněním. Obhájila domácí juniorský titul na 100 metrů a zúčastnila se ME i MS.

Na srpnovém Mistrovství světa se stejně jako na červencovém Mistrovství Evropy představila v individuálním běhu na 100 metrů. V Keni se Lucce dařilo o poznání lépe. Nejprve přímo postoupila z rozběhu na 100 metrů v pěkném čase 11,93 s. do protivětru o síle -0,9 m/s. a probojovala se do svého prvního kariérního semifinále na velké mezinárodní akci.

V semifinálovém běhu si časově oproti rozběhu polepšila, konkrétně o tři setiny. Její výkon 11.90 s. bohužel po velmi nevydařeném startu na finále nestačil a z Keni si odveze celkově osmnácté místo.

Semifinále na Mistrovství světa je však i tak vynikajícím úspěchem a nyní se i Lucka může soustředit na štafetu, kde budou naše děvčata usilovat o postup do finále a vylepšení národního rekordu, kterého dosáhla při ME v Tallinnu.

Blahopřejeme Lucce a jejímu trenérovi Robertu Novotnému a děkujeme za vynikající reprezentaci klubu a ČR.

Výsledky.