HMČR dorostu a juniorů již tento víkend

Ostravská atletická hala bude o nadcházejícím víkendu hostit mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Atletický klub Olomouc vyšle do boje o mistrovské medaile 19 atletů.

Nejvyšší tabulkové postavení letošní sezóny drží hned čtveřice našich atletů.

Martina Mazurová letos pravidelně ostřeluje letitý národní rekord ve vrhu koulí dorostenek. Republikovým tabulkám neohroženě vládne výkonem 16,74 m a k rekordu ji chybí přidat pouhých 7 centimetrů.

Michal Hroch aktuálně kraluje tabulkám v běhu na 1500 metrů. Výborným zlepšením oddílového rekordu na 3:54,00 min. patří k favoritům závodu juniorů.

Také tyčkař Jiří Novotný se v letošní halové sezóně výrazně výkonnostně zlepšil. Ve skoku o tyči juniorů již překonal 485 cm. Jirka se také představí ve skoku do dálky, kde pokud se trefí přesně na prkno, může překvapit i dálkaře specialisty.

S těmi nejvyššími ambicemi odcestuje do Ostravy také Eva Kubíčková. Eva začala letošní halovou sezóny s malým zpožděním, avšak hned v úvodních závodech prolétla opakovaně trať na 60 m ve vyrovnaných osobních, oddílových a krajských rekordech v čase 7,47s. 

Aspiranty na medaile jsou rovněž i další naši atleti. Jednou z medailových nadějí v bězích na 1500 a 3000 metrů bude jistě dorostenka Hana Skácelová. Také naše výškařská sekce bude mít silné zastoupení. Ve skoku do výšky juniorek se představí Alena Levková, která zejména v úvodu této halové sezóny pravidelně předváděla skoky nad úrovní 170 cm. Adam Tomášek stabilizoval svou výkonnost pohodlně nad 190 cm a jistě se bude chtít poprat o jednu z medailí. Marek Künstler drží vysoké tabulkové postavení v běhu na 800 metrů juniorů. V nevyzpytatelném taktickém boji na této trati se může stát cokoliv.

Překvapit budou chtít také další naši závodníci. Vojtěch Hejtmánek a Leondard Losík se představí v běhu na 60 m překážek dorostenců. Ve sprintu na 60 m se představí také dorostenka Sofia Delprete, juniorka Karolína Zacharová a junior Karel Brychta (Karel také v běhu na 200 m). Ve skoku o tyči budeme držet palce dorostenci Martinu Mlčochovi a juniorce Zuzaně Vítkové. V bězích na 800 metrů se představí junior Jason Za Nzambi a dorostenec Filip Coufal.

Na případnou účast na mistrovství musí ještě čekat náhradníci Eliška Zelová (60 m překážek dorostenek) a Šimon Kika (60 m juniorů).

Fandit olomouckým atletům bude možné na online streamu z mistrovství na facebooku Jsem Atlet.

Propozice mistrovství, časový pořad a statistiky naleznete na webu ČAS. 

Držte našim atletům palce.