5 medailí a dva rekordy mistrovství na halovém MČR mládeže

Ostravská atletická hala hostila již tradičně vrchol domácí mládežnické halové sezóny. Na halovém mistrovství České republiky dorostu, dorostenek, juniorů a juniorek  vybojovali závodníci Atletického klubu Olomouc celkem 5 mistrovských medailí a dalších 6 finálových umístění.

V průběhu prvního dne šampionátu nás potěšila Martina Mazurová. Další úspěšná členka olomoucké vrhačské školy trenéra Viktora Znojila je letošní jasnou jedničkou dorostenek ve vrhu koulí. Svou dominanci opět potvrdila i na tomto mistrovství, když by všemi svými měřenými pokusy s přehledem zvítězila. Nakonec výkonem 16,51 m. překonala historické maximum mistrovství a zvítězila o více než 2 metry.

Martina Mazurová

V běhu na 60 metrů juniorek se dokonce otřásal český rekord. Eva Kubíčková senzačním způsobem vylepšila vlastní oddílový rekord na čas 7,37 s. a k překonání českého juniorského maxima chybělo pouhých 0,01 s. Eva alespoň překonala 28 let starý rekord HMČR a s velkým náskokem brala svůj premiérový titul Mistryně ČR v běhu na 60 metrů.

Eva Kubíčková

Další medaili z prvního dne šampionátu přidala do sbírky našeho klubu Alena Levková ve skoku do výšky juniorek. V napínavé a vyrovnané soutěži brala za výkon 172 cm stříbrnou medaili.

Alena Levková s trenérkou Tatjánou Jerouškovou

Druhý den mistrovství přidali naši atleti další dvě medaile. V nabité soutěži skoku o tyči juniorů vybojoval Jiří Novotný bronzovou medaili za výkon 462 cm.

Jiří Novotný s trenérem Michalem Valentou

V jedné z posledních disciplín programu šampionátu vybojoval Michal Hroch bronzovou medaili v běhu na 1500 metrů juniorů za čas 3:59,34s.

Michal Hroch

Naši atleti vybojovali dalších 6 umístění do 8. místa. Velkou porci smůly si vybrala dorostenka Hana Skácelová. V bězích na 3000 a 1500 metrů byla vždy těsně pod stupni vítězů a brala 4. příčky. Junior Jiří Novotný k úspěchu ve skoku o tyči přidal další výborné umístění ve skoku do dálky. Překonáním osobního rekordu bral výkonem 6,96 cm 5. místo. Na 7. místě v našlapané soutěži skoku do výšky juniorů skončil za 187 cm Adam Tomášek. 7. místo pro AK Olomouc přidal také Marek Künstler v běhu na 800 metrů juniorů. Sprinterka Sofia Delprete se poprvé v kariéře probojovala do finále MČR a vylepšením osobního maxima v běhu na 60 metrů skončila časem 7,91 s. na 8 místě.

Kompletní výsledky Mistrovství.

Výsledky atletů AK Olomouc:

Děkujeme všem závodníkům a trenérům za skvělou reprezentaci AK Olomouc!