6 finálových umístění na halovém MČR dospělých

Výprava našeho klubu přivezla z domácího halového šampionátu dospělých celkem  6 umístění v elitní osmičce.

Mimo famózního představení Mistryně ČR a limitářky HMS Evy Kubíčkové, kterému se budeme věnovat v samostatném článku, se dařilo také dalším našim atletům.

Výškařka Alena Levková, stříbrná medailistka z juniorského halového mistrovství ČR 2022, drží letos v hale skvělou formu již od začátku sezóny. Ani na republikovém šampionátu mezi dospělými se rozhodně neztratila a brala vynikající 5. místo za výkon 168 cm.

Michal Hroch přidal k letošní bronzové medaili mezi juniory další skvělý úspěch. V nabitém startovním poli nejlepších mílařů ČR finišoval na 5. příčce ve výborném výkonu 3:54,50 min.

Ve velmi vyrovnané soutěži vrhu koulí mužů dělilo Jakuba Héžu pouhých 36 cm od medailové pozice. Náš silák, kterého v loňské sezóně trápily zdravotní problémy, bojoval až do posledních pokusů. Nakonec jeho nejdelší pokus měřil 16,30 m a umístil se na 6. příčce.

Do finále v běhu na 60 m překážek se probojoval také náš nový člen klubu Jiří Odvářka. Ve finálovém závodě si vylepšil letošní nejlepší osobní výkon časem 8,27 s. a obsadil 8. příčku.

Vicemistryně ČR v pětiboji Barbora Zatloukalová si odskočila dokončit úspěšnou halovou sezónu.  Na halovém MČR dospělých se představila ve skoku do dálky, v běhu na 60 m překážek a také ve vrhu koulí. Nejvíce se jí dařilo ve skoku do dálky, kde výkonem 568 cm obsadila 8. příčku mezi dálkařkami specialistkami.

Výsledky atletů AK Olomouc na halovém MČR dospělých 2022:

Děkujeme všem našim atletům za vynikající reprezentaci klubu.