Český pohár vozíčkářů – Olomouc 7.5.2022

Český pohár Atletiky ČATHS, I.Kolo 7.5.2022 Olomouc

Český pohár – Olomouc 7.5.2022

Druhou květnou sobotu, byl v Olomouci zahájen tradiční Český pohár Atletiky ČATHS. I přesto, že bylo počasí proměnlivé, tak se účastníkům dařilo. Mezi ženami si nejlépe vedla domácí závodnice Eva Kacanu. Také další závodnici Adéle Sekyrové se první letošní závod podařil, vybojovala zlato v hodu kuželkou a bronz v hodu diskem. Velmi dobře vstoupila do sezóny také Eva Kvapilová, která v hodu kuželkou vybojovala stříbro.
Mezi muži si nejlépe vedl Dušan Ščambura, který získal zlato v hodu oštěpem a bronz v hodu diskem, pěkné výkony předvedli i Lukáš Kunc a Jarda Stránský.
Premiéru v závodech měl nováček Lukáš Studený v hodu diskem a vrhu koulí. 

Souběžně se závodem dospělých, proběhlo I. Kolo Juniorského pohárku 2022 v hodu míčkem a raketkou.
Stříbro vybojovala Karolína Stratilová a bronz Natálie Růžičková. Mezi chlapci si nejlépe vedl Martin Přichystal, který si vyházel zlato a náš nejmladší závodník Mikuláš Rak vybojoval bronz.
Výsledky pohárku naleznete zde.

Proběhl také vložený závod dětí v hodu raketkou, kde si nejlépe vedl Tobiáš Rak, druhé místo získala jediná dívka Jana Marcaníková a třetí místo vybojoval Matyáš Rak a těsně na čtvrtém místě skončil teprve čtyřletý a tím  také nejmladší účastník Matyáš Mach.
 
Kompletní výsledky naleznete zde.
 
Všem gratulujeme a děkujeme za skvělé výkony. 
 
Velké poděkování za pomoc při zajištění hladkého průběhu závodů patří příslušníkům  AČR, 153 žpr pod vedením kpt.Mgr.Dany Václavíkové, vedoucí komunitního centra pro válečné veterány. Poděkování patří také fotografovi Ing. Pavlu Václavíkovi.