Zlatá Tretra 2022

Za ideálního atletického počasí proběhl 31. 5. 2022 již 61. ročník Zlaté Tretry Ostrava. Na tomto největším domácím mítinku, zařazeném do World Athletics Continental Tour – Gold náš klub reprezentovalo 6 atletů. Největšího úspěchu dosáhla sprinterka Eva Kubíčková, která zvítězila v rámci národního programu v běhu na 100 metrů žen v novém osobním a oddílovém rekordu 11,59 s. Tímto výkonem zároveň vyhověla přísnému nominačnímu kritériu pro start na Mistrovství světa U20, které se koná v srpnu v kolumbijském Cali.

 

 

 

Ve stejném běhu skončila na 2. místě Lucie Mičunková, která si i přes drobné zdravotní komplikace v průběhu minulého týdne dokázala vylepšit osobní rekord na vynikajících 11,71 s.

Lucie Mičunková a Eva Kubíčková s trenérem Robertem Novotným

V rámci národního programu nás výborně reprezentovala koulařka Martina Mazurová. Martina závodila ve vrhu koulí žen a vylepšila si osobní rekord 4 kilogramovou koulí na výborných 14,86 m a obsadila druhé místo. Jenom připomínáme, že Martina je jasnou dorosteneckou českou koulařskou jedničkou, která stále vrhá zejména koulí o hmotnosti 3 kg.

Michal Hroch se představil v kvalitně obsazeném A běhu národního programu na 1500 metrů mužů. V takticky rozběhnutém závodě nakonec obsadil 9. příčku v čase 3:54,11 min.

Sprinteři Ben Jakob a Vojtěch Horák se představili v závodě štafet na 4×100 metrů. Ben běžel v reprezentační juniorské štafetě ČR U20 „A“, která v sestavě Raška-Jarolímek-Jakob-Ondráček dosáhla času 40,98 s. Vojta běžel ve štafetě ČR U20 „B“ a v sestavě Mika-Horák-Synek-Kratochvíli doběhli v čase 41,48 s.

Olomoucké sprinterky Eva Kubíčkové a Lucie Mičunková byly také oporami reprezentačních štafet ČR. Lucka běžela v seniorské štafetě ČR „B“. Štafeta ve složení Seidlová-Kaiserová-Šplechtnová-Mičunková dokázala dokonce zvítězit ve slušném čase 44,47 s. Eva Kubíčková běžela v elitní reprezentační juniorské štafetě ČR „A“, která ve složení Maňasová-Lamačová-Tkáčová-Kubíčková doběhla ve vynikajícím čase 45,06 s. a vyhověla tak nominačnímu kritériu pro start na Mistrovství světa U20. Jenom zdůrazňujeme kvalitu tohoto času, kdy tento čas by ještě vloni byl také českým rekordem.

Štafeta juniorek ČR se splněným limitem na MS U20

Lucie Mičunková ve štafetě ČR 4x100m FOTO: ČAS

Kompletní výsledky 61. ročníků Zlaté Tretry Ostrava.

Děkujeme všem našim atletům za výborné výkony a reprezentaci klubu. Do dalšího průběhu sezóny přejeme hlavně pevné zdraví.