2. kolo KPD přípravek – Holky na vítězné vlně, kluci zaostali za Prostějovem

Ve čtvrtek 2. června se konalo na novém šternberském stadioně 2. kolo Krajského přeboru družstev přípravek. Dívky stejně jako na prvním kole suverénně zvítězily a kluci v celkovém bodovém součtu kola zaostali o 10 bodů za přípravkou z Prostějova.

Družstvo dívek se sešlo opět ve velice silné sestavě a holky bez problémů potvrdily roli favoritek celé soutěže, když skončily se 142 body první před Prostějovem s 96 body a Uničovem s 52 body. Ve Šternberku jsme trochu zaexperimentovali s disciplínami, aby si děti vyzkoušely v průběhu soutěže co nejvíce disciplín, a tak nám to zamíchalo s pořadím nejlépe bodujících závodnic. Nejvíce bodů pro družstvo tentokrát získala Jolča Holnová s 18 body z dálky a běhu na 50 m. Druhou nejlépe bodující byla opět Barča Crhonková (15 b.) a 14 body každá přispěly Adéla Viktorjeníková a Sára Dudová. Speciálně bych chtěl ještě pochválil obě naše dívčí štafety za krásné předávky a celkové 1. a 2. místo.

Družstvo chlapců odjelo do Šternberka v ještě menším počtu než na 1. kolo, ale ani to nemuselo být na cestě k prvnímu místu vyloženou překážkou. Hned v první disciplíně, štafetovém běhu, však naše jediná chlapecká štafeta předala na poslední předávce až za vymezeným územím a byla tak diskvalifikována. To nás stálo 11 bodů, které by nám zajistily prvenství. Nicméně i o tom je sport, stát se to může a nemusíme věšet hlavy, protože jsme stále na celkovém prvním místě a čeká nás ještě třetí kolo, kde se o toto první místo budeme ze všech sil prát. Nejvíce bodů vybojoval pro chlapce Vašek Esterka (28 b.) na kriketu, medicinbalu a dálce. Dále přidal 20 bodů Domča Krátký a 18 bodů Pavel Tichý.

 

Všem atletům děkujeme za vzornou reprezentaci!

Finálové kolo nás čeká v úterý 14. června v Zábřehu. Tam se rozhodne o celkových vítězích letošní soutěže družstev!
V klubové sekci byla spuštěna nominace, tak prosím rodiče o potvrzení účasti Vašich dětí nejpozději do půlnoci 12. června!

Kompletní výsledky
Kompletní fotogalerie

(foto: Jarda Vychodil)