Na MČR dorostu a juniorů jede 23 našich atletů

Již o tomto víkendu se na ostravském stadionu uskuteční Mistrovství České republiky dorostu, dorostenek, juniorů a juniorek. Atletický klub Olomouc bude na tomto největším domácím šampionátu reprezentovat celkem 23 atletů a atletek.

Mezi naše nejžhavější želízka v ohni bude bezesporu patřit Martina Mazurová. Na mistrovství se představí ve vrhu koulí i hodu diskem. V obou těchto disciplínách vede letošní průběžné tabulky ČR dorostenek. Martina má ve vrhu koulí letos již také splněný limit na červencové Mistrovství Evropy U18 v Jeruzalémě a pravidelně útočí na český dorostenecký rekord, ke kterému ji aktuálně chybí pouhých 10 centimetrů.

Další naší horkou aspirantkou na mistrovský titul bude sprinterka Eva Kubíčková. Eva se na mistrovství představí v běhu na 100 metrů. Juniorským statistikám na této trati vládne s úctyhodným náskokem 36 setin. Eva má v letošní sezóně již také splněný limit na vrcholnou mládežnickou akci. V srpnu se představí na Mistrovství světa U20 v kolumbijském Cali.

Vysoko v domácích statistikách je také výškařka Alena Levková. V letošní sezóně stabilizovala výkonnost nad 170 centimetry a určitě zabojuje o jeden z cenných kovů.

Náročnou kombinaci v bězích na 800 a 1500 metrů zvolil běžec Michal Hroch. Na obou tratích figuruje ve statistikách mezi nejlepšími juniory.

Palce budeme držet také Benu Jakobovi v běhu na 100 a 200 metrů. Ben si v letošní sezóně sází jeden osobní rekord za druhým a tuto skvělou rychlostní formu bude chtít přetavit v zisk mistrovské medaile v juniorech.

Ve skoku do výšky juniorů nás bude reprezentovat Adam Tomášek, který aktuálně drží 4. příčku v letošních statistikách.

Tradičně silné budeme mít také štafety. Na letošním MČR postavíme štafety 4×100 a 4×400 metrů juniorů.

V olomouckých barvách se dále představí junioři: Karel Brychta (100m, 200m, štafety), Matěj Háp (400m př.), Šimon Kika (4x100m), Patrik Kremel (400m př.), Daniel Matušík (hod diskem, vrh koulí), Kryštof Sládek (100m, 200m, 4x100m), Jason Za Nzambi (800m), Marek Künstler (800m) a juniorky: Barbora Héžová (hod diskem), Nicola Mikulková (3000m př.) a Zuzana Vítková (skok o tyči).

V dorostenecké kategorii uvidíme Filipa Coufala (2000m př.), Jakuba Dostálka (skok o tyči), Vojtu Hejtmánka (110m př.), Leonarda Losíka (110m př.), Martina Mlčocha (skok o tyči) a dorostenku Hanku Skácelovou (3000m).

Mistrovství bude možné sledovat po celou dobu konání na streamu na facebooku Jsem Atlet.

Držíme všem našim atletům palce!