11. ročník Evropských her hendikepované mládeže – Emil Open 2022

Brno hostilo již 11. ročník Evropských her hendikepované mládeže

V červnu (22.-26.6) proběhlo tradiční sportovní klání hendikepované mládeže. Soutěžilo se v paraatletice, bocci, plavání, stolním tenise. Paraatleti našeho klubu se účastnili v hojném počtu a přivezli nejednu medaili.

Přichystal Martin běh na 50m, v rozběhu lepší výkon, ale ve finále čas vynesl bronz. Vyrovnaným časem na  100m v rozběhu i finále Martin bral druhou bronzovou medaili.
Rükner Jáchym, nováček a neslyšící atlet si na svých prvních velkých závodech doběhl na 50m pro zlatou medaili. Hod míčkem Jáša zvládl také a bral 4.místo.
Mikuláš Rak v hodu míčkem, jako nováček a zároveň nejmladší závodník celého startovního pole, získal v samostatné kategorii zlatou medaili. Hod mini oštěpem byl pro Mikiho výzvou, ale zvládl ji a bral šesté místo.


V jízdě na 50m na vozíku naše barvy reprezentovaly Durčáková Adéla a Sikorová Nikola. Adéla dojela stříbrná, Nikola bronzová. Adélka jela také jízdu  na 100m, kde vybojovala stříbrnou medaili, v hodu míčkem pak získala stříbrnou medaili a Niki bronzovou.
Skalická Adriana, také nováček týmu závodila v hodu míčkem, kde obsadila 4. místo. Adriana závodila zároveň v hodu mini oštěpem, kde skončila také na 4.místě.
Natálka Růžičková je dalším nováčkem, blýskla se v hodu míčkem, kde získala zlatou medaili. Natálka byla v hodu mini oštěpem na místě pátém.

Celkem i přes značnou konkurenci vybojovala naše výprava z Olomouce 4 zlaté, 3 stříbrné, 3 bronzové, 2 bramborové. Předvedli krásné výkony a proto moc děkujeme za reprezentaci, všem velká gratulace a přání, aby vytrvali ve svém snažení!
Výsledky celého závodu naleznete zde.