Atlet roku 2022

Ve středu 16. listopadu se uskutečnilo ve sportovním centru Best tradiční vyhlášení Atlet roku 2022 Atletického klubu Olomouc. A opět se bylo na co dívat. Letošní sezóna byla pro olomoucké atlety mimořádně úspěšná, což dokládá celkem 26 medailí z Mistrovství České republiky jednotlivců a 15 překonaných oddílových rekordů.

Nejúspěšnější atletkou se stala sprinterka Eva Kubíčková. „Eva se letos ukázala ve skvělé formě . Jako juniorka dokázala vyhrát i Mistrovství České republiky žen na 100m. Svými výkony si řekla i o reprezentační dres a mimo jiné se představila i na ME v Mnichově. Její časy zaujaly i skauty z USA , kam odešla studovat na universitu v Oregonu. Tak snad se bude zlepšovat i pod novou trenérkou a naši republiku dále zviditelní.“ , řekl její trenér Robert Novotný.

Velký talent má Olomoucký klub v dorostence Martině Mazurové, ze které roste excelentní koulařka. Ve svém věku dokázala získat dokonce i bronzovou medaili na MČR dospělých. Do reprezentace se dostalo dalších sedm sportovců z místního klubu. Že se v Olomouci dělá vynikající atletika podtrhly také úspěchy družstev. Tým juniorů v Mladé Boleslavi na MČR družstev obsadil vynikající druhou příčku. Stejnou pozici obsadili také starší žáci, kteří jako outsideři dlouho útočili v Třinci dokonce na titul, který jim utekl o pouhé čtyři body.

V příštím roce oslaví atletika v Olomouci 90 let svého trvání, tak nezbývá než olomouckým závodníkům popřát k výročí ještě lepší sezónu než byla ta letošní.